Unngå 5 klassiske gründerfeil

Noen få gode råd på veien til suksess

GründerNår man skal starte egen bedrift for første gang er det mange feil man garantert kommer til å gjøre – og det er greit. Det man ønsker er å ta gode valg rundt det som betyr noe, og som ikke er så enkelt å rette opp i etterkant. Vurder om våre erfaringer med etablerere kan gi deg noen tanker på hva du ønsker å unngå av klassiske gründerfeil.

1. Forstå rammevilkårene, og velg rett selskapsform
Den vanligste feilen førstegangsgründeren gjør, er å starte egen bedrift uten å være klar over hvilke rammevilkår selskapsformen gir, eller om det finnes andre og bedre alternativer.

2. Organiser ditt eierskap riktig
Når du har funnet riktig selskapsform for din virksomhet bør du vurdere hvordan du skal strukturere ditt eierskap slik at du får best handlefrihet ved en suksess.

3. Registrer firmaet tidlig, slik at alle kostnader blir med
Gründeren venter ofte med å etablere eget firma til tjenesten eller produktet skal selges. Det medfører at eventuelle kostnader i planleggingsfasen og forprosjektet ikke kan tas med i regnskapet for selskapet, da kostnadene forekom før selskapet ble etablert.

4. Skaff deg regnskapsfører dersom du ikke har kompetanse
Det å drive et selskap, uansett selskapsform, krever at man har god oversikt over selskapets økonomi. Flere forutsetninger bør være på plass for å få den ønskede oversikten.

5. Gjør godt forarbeid – hold orden og fokus
Det er hardt å starte egen bedrift, og dermed også en større premie for de som lykkes. Det å starte egen bedrift er normalt resultatet av et solid stykke arbeid, basert på personlige og faglige forutsetninger, god orden og økonomistyring, ekstremt mye vilje og stor tålmodighet.

Gjør registrering av nytt aksjeselskap raskt og enkelt. Kun kr 1.490,- for ferdige utfylte selskapsdokumenter og rask registrering hos myndighetene. Kom igang – klikk her.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *